Fire & Rescue

Onze brandwachten hebben de taak om vroegtijdig iedere vorm van brandgevaar te herkennen en te minimaliseren.

Evenementen worden steeds populairder en drukker bezocht, hierdoor worden de risico’s dan ook steeds groter.

Onze brandwachten hebben de taak om vroegtijdig iedere vorm van brandgevaar te herkennen en minimaliseren. Daarnaast controleren ze de beschikbaarheid van vluchtdoorgangen, en zo nodig vrijgemaakt.

De evenementenlocaties zitten vaak complex in elkaar, en zijn qua brandveiligheid niet op grote groepen mensen ingericht. Dit betekent dat er brandwachten met ruime ervaring aan te pas moeten komen. Onze brandwachten zijn voornamelijk actief en geoefend bij een brandweerkorps.

Naast brandwachten kunnen wij ook brandweerteams leveren voor uw evenement. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tijdens autoraces. Onze brandweerteams kunnen direct de eerste hulpverlening bieden, samen met onze medische teams. Hiervoor beschikken wij over een zogenaamd HV (hulpverlenings) voertuig, met de benodigde materialen aan boord.

Jaarlijks oefenen onze brandweerteams en medische teams geregeld samen tijdens allerlei scenario’s die worden nagebootst, hierdoor komt er een unieke en goed georganiseerde samenwerking tot stand.