Event Care

Complete ontzorging van uw evenement

Kwaliteit, professionaliteit, en veiligheid.

MSG Group is gespecialiseerd in het organiseren van medische hulpverlening, brandpreventie en brand technische hulpverlening voor uw evenement. 

Ieder evenement is uniek. Van sportdag op de tennisvereniging tot aan festivals met tienduizenden bezoekers. MSG Group maakt iedere invulling mogelijk met personeel, voertuigen, materialen, veiligheidsproducten en kennisdeling. Alle onderdelen zijn gescheiden aan te vragen.

 

 

Medische hulpverlening

Evenementen hulpverlening

Wij staan voor volledige professionele medische hulpverlening bij evenementen zoals dancefeesten, festivals, (pop)concerten, sportwedstrijden en bedrijfsfeesten. Van grootschalige evenementen met tienduizenden bezoekers tot kleinschalige ondersteuning bij lokale gebeurtenissen. Met ons personeel, materiaal en voertuigen zijn wij op ieder terrein uw ideale partner. Of het binnen is in een stadion, concerthal of sporthal, buiten op een festivalterrein, op het strand of ter water. Wij kunnen ons overal op aanpassen.

Medische hulpverlening

Ons medische team is zorgvuldig samengesteld op basis van beroepsopleiding en ervaring uit de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg. Hierdoor staat het team garant voor een adequate beoordeling van de gezondheidstoestand en behandeling van de eventuele verstoorde gezondheidspatronen. Verder brengt het team potentiële risico’s en verstoringen in kaart, observeert, bewaakt en stabiliseert indien nodig de zorgvrager. Wij werken volgens Landelijk Protocol Ambulancezorg 8.1

Volledige ondersteuning

Met de inzet van onze hulpverleners, voertuigen, verhuur en verkoop van veiligheidsproducten ondersteunen wij jaarlijks veel verschillende evenementen. MSG Group beschikt over een schat aan ervaring om de inzet volgens eisen en richtlijnen, maar voor de opdrachtgever zo gunstig mogelijk in te vullen. De inzet van het aantal hulpverleners, de materialen en de voertuigen worden bij grotere evenementen bepaald naar aanleiding van de Risico Inventarisatie & Evaluatie en de vergunningseisen die voor het evenement zijn verleend. Bij kleinschalige evenementen wordt de inzet in samenspraak met de opdrachtgever bepaald.

Fire & Rescue

Evenementen worden steeds populairder en drukker bezocht, hierdoorworden de risico’s dan ook steeds groter.

Onze brandwachten hebben de taak om vroegtijdig iedere vorm van brandgevaar te herkennen en minimaliseren. Daarnaast controleren ze de beschikbaarheid van vluchtdoorgangen, en zo nodig vrijgemaakt.
De evenementenlocaties zitten vaak complex in elkaar, en zijn qua brandveiligheid niet op grote groepen mensen ingericht. Dit betekent dat er brandwachten met ruime ervaring aan te pas moeten komen. Onze brandwachten zijn voornamelijk actief en geoefend bij een brandweerkorps.

Naast brandwachten kunnen wij ook brandweerteams leveren voor uw evenement. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tijdens autoraces. Onze brandweerteams kunnen direct de eerste hulpverlening bieden, samen met onze medische teams. Hiervoor beschikken wij over een zogenaamd HV (hulpverlenings) voertuig, met de benodigde materialen aan boord.
Jaarlijks oefenen onze brandweerteams en medische teams geregeld samen tijdens allerlei scenario’s die worden nagebootst, hierdoor komt er een unieke en goed georganiseerde samenwerking tot stand.