Ambulancezorg & Repatriëringen

Wij beschikken over goed uitgeruste ambulances, met de modernste apparatuur

Méér dan alleen vervoeren van een patiënt van A naar B

Bent u in het buitenland ziek geworden? Of heeft u een ongeval gehad? Dan kan de terugreis wellicht een probleem zijn. Kunt u door uw medische toestand niet terugreizen via de normale weg, dan kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een beroep doen op ons. MSG Ambulance zorgt er voor dat u op verantwoorde, en medisch veilige manier per ambulance terug naar huis kunt.

MSG Group heeft al een ruim aantal patiënten succesvol gerepatrieerd naar elke gewenste bestemming. Wij hebben aanspreekpunten in meerdere continenten en hebben ondertussen een groot netwerk van artsen, verpleegkundigen en overig personeel opgebouwd. . Onze klantenkring bestaat uit overheden, bedrijven, organisaties en privé personen.

MSG Group is geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, conform artikel 27 van de Tijdelijke Wet Ambulancezorg.

Ons team

Wij werken met zorgvuldig uitgekozen, artsen uit heel Europa. Daarnaast is er een sterk team van verpleegkundigen en vakmensen die ons bij een repatriëring ondersteunen. Al ons medisch personeel beschikt over de benodigde diploma’s en certificaten en nemen vanzelfsprekend deel aan alle benodigde en wenselijke cursussen en trainingen.

24/7 Meertalig

Bij ons zijn er geen taalbarrières of miscommunicaties. Wij spreken alle, in Europa, gebruikelijke talen en soms nog een beetje meer. Zo kunnen wij de communicatie tussen ziekenhuizen en patiënten 24 uren per dag, 7 dagen in de week optimaliseren.

Focus op uw situatie

Wij zorgen voor het beste en snelste transport, of het nu over de weg dient plaats te vinden of via de lucht, voor patiënten zowel op leeftijd als voor (zeer) jonge patiënten. Met onze speciaal ingerichte ambulances is het mogelijk tot buiten de Europese grenzen te reizen.

Tegelijkertijd beschikken wij over de knowhow én de uitrusting om uw transport zo veilig mogelijk te voltooien.

 

Ambulancevervoer

Onze state-of-the-art ambulances zijn vergelijkbaar met de spoedafdeling in een ziekenhuis, waar ons medisch team een diagnose kan stellen en patiënten kan stabiliseren en behandelen. Afhankelijk van de situatie kan het ook bij lange afstanden soms beter zijn om een patiënt over de weg te vervoeren.

Onze wagens zijn ingericht voor vervoer over een lange afstand, met het oog op comfort, maar ook met het oog op eventuele veranderingen in uw gezondheidstoestand, kan ons team direct anticiperen op uw situatie.

Afhankelijk van uw toestand kan vaak ook een familielid of een andere persoon u op de terugreis begeleiden, zolang de veiligheid of de behandeling van u hierdoor niet in gevaar komt.

Ambulance vluchten

Een luchtambulance is de snelste manier op een patiënt thuis te brengen. Onze piloten wisselen elkaar af, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat en de patiënt zo snel en veilig mogelijk gerepatrieerd kan worden.

Een privé luchtambulance beschikt over de modernste medische apparatuur. Dit betreft alle benodigde instrumenten en zelfs levens ondersteunende techniek, inclusief beademingsapparatuur.

Bed tot bed service

Wij organiseren en coördineren het gehele transport van repatriëring, zoals bijvoorbeeld de gehele communicatie met, en tussen de verschillende ziekenhuizen. Daartoe behoort ook het transport op de weg van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis. Wij dragen uitstekende zorg gedurende het gehele transport voor de patiënt zodat de patiënt goed en uitgerust arriveert op het gewenste adres. 

Planbare ambulancezorg

Het besteld vervoer (B-vervoer) is vervoer van een patiënt met een medische indicatie en tevens liggend of zittend vervoerd moet worden. Dit kunnen ritten zijn vanuit een zorginstelling/ziekenhuis naar een thuisadres of juist ritten naar een zorginstelling/ziekenhuis toe.
Wij hechten er het grootste belang aan dat patiënten niet langdurig op vervoer moeten wachten en dat ze tijdig op hun afspraken verschijnen. Met het uit handen nemen van deze B-ritten, wordt de zorgcapaciteit op de zogenaamde A-ritten vergroot.

MSG Group kan, in opdracht van de Regionale Ambulance Voorziening, deze ritten voor u verzorgen, mits ze minimaal 12 uur van te voren zijn aangevraagd.